NYÅRSLÖFTEN

Nyårslöften är väl ganska överskattat. Man tror att dem ska förändra ens liv bara för att man säger dem högt eller skriver ner dem på ett papper. Tycker det är meningslöst att ge ett löfte till sig själv varje nyår när man ändå kommer bryta det några veckor senare. Men det kan vara ganska givande om man inte tänker på dem som löften utan som mål eller riktlinjer. Därför har jag satt upp några nyårslöften eller som jag skulle säga mål för 2017 och framåt. 
 
1. Lära mig franska
Jag gick 3 år i franska på högstadiet men kommer knappt ihåg något. Je ne se pas och je ne compropa är det enda som fastna och det betyder ironiskt nog jag vet inte och jag förstår inte. Men jag skulle jätte gärna kunna en tredje språk så i år hade jag tänkt riva fram de gamla franska glosorna och lära mig lite grann. Förhoppningsvis kan jag flytande någon dag. 
 
2. Bli bättre på att laga vegansk mat och testa nya rätter 
Älskar att vara vegetarian finns sån god mat och saknar inte kött överhuvudtaget. Men att bli vegan har vart svårare för mig. Jag har låtit mig själv inte ta det så hårt jag menar jag är bara 17 och kan inte mycket om kost. Men jag vill verkligen bli bättre på att äta vegansk och hitta goda alternativ. Det bästa med det är att det nog inte är så svårt bara jag lägger manken till. Jag kan äta min favorit rätt spagetti och qournfärssås bara jag använder havregrädde och jag kan äta oboy och en ostmack på morgonen om jag vill för det finns mjölkfritt smör och vegansk ost som smaker exakt likadant. Det är enkelt och kan vara lika gott
 
3. Skriva dagbok
Detta hade jag förra året och håller kvar det i år. Tycker det är kul att kolla tillbaka och minnas hur jag tänkte och kände under den tiden av mitt liv. Minnas vad som hänt och hur det har format mig. 
 
4. Sluta säga och skriva "omg"
Hatar det usch
 
5. Säg ja oftare
Det ger en bara fler möljligheter och upplevelser. Säg ja så länge det inte blir för mycket.
 
6. Genomföra punkter på min bucketlist
Jag har ju som ni kanske vet en bucket list på 609/1000 saker som jag vill göra innan jag dör. Det är rätt många att uppleva under en livstid men jag ska fan göra det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback